OM OSS PÅ THORÉNS I KIL

Välkomna till vår hemsida. Här hoppas vi att just du ska hitta det redskap som passar dig. 

Vårt mål är att alltid leverera förstklassiga produkter till ett pris som är bättre än vad andra kan erbjuda.

Vi är tillverkaren som vågar sticka ut hakan och faktiskt pressa priserna på riktigt. Att kapa i leden, så att alla redskap vi tillverkar går utan omvägar från oss till dig. 

När du handlar av oss får ingen mellanhand betalt. Det en återförsäljare skulle tagit drar vi av från priset. Det tycker vi är smart.

Med en verkstad på ca 1000 kvm och god hjälp av flera firmor runt oss är vi stolta över att få tillverka redskap till över fyra tusen unika kunder per år.

Hör av dig till oss. Vi vågar påstå att du inte hittar bättre produkter för samma pris någon annanstans.

Mvh Daniel med kollegor.
Historien bakom Thoréns i Kil. 

Vad var det egentligen som gjorde att vi idag är en av Sveriges ledande tillverkare inom redskap? 

Tidigt 80-tal när Daniel Thorén som liten pojk sprang runt hemma på Hannäs strax utanför Kil föll ögonen vid tidig ålder på grannen Johnnys gård. Där var det full fart med spannmålsproduktion och vall. Det fanns inga kreatur på gården då, och det passade Daniel bra. Det var maskinerna som hägrade. Redan vid sju års ålder var vägen klar att Daniel skulle köra grävmaskin. Ett halvår innan studenten som skulle infalla våren 1995 satt Daniel på heltid i en hjullastare på KEWAB. 

Det var ägaren Kenneth själv som meddelade att Daniel nog inte hade tid med skola sista halvåret, utan skulle jobba. Slutbetygen var det inga problem att få ut ändå...

Det blev närmare 15 år i maskin. Merparten av dessa i en Huddig. Ofta med lift, så kabeljobben var det som blev centralt. Därför ligger allt som har med kabeljobb oss på Thoréns i Kil varmt om hjärtat. 

2007 var det dags att lämna tiden som anställd bakom sig för Daniel. Vägen framåt var långt ifrån utstakad, men det fanns en vilja om att vara sin egen. Med maskin-erfarenheten i ryggen kunde Daniel hyra ut sig till gamla arbetsgivare och kollegor. Att kunna i alla fall något om mycket kom då väl till pass. Jobben varierade mellan allt från att köra kross till att bygga husgrunder.

Men med tiden blev det allt mindre maskinkörning och mer affärer hemma i verkstan. Det handlades med traktorer och andra små och stora fordon. Det som idag är Thoréns i Kil började formas. 

2009 var kom handel med redskap in i bilden. 

Av en slump sprang Daniel ihop med vd,n till en av Kils större verkstadsbolag på affären en dag. 

"Jag ska bygga skopor åt dig" Sa han. Så blev det. Hösten 2009 körde vi igång.

Nu 2024 är vi 6 personer fast anställda, och vi har ca 10-12 man som tillverkar åt oss utanför huset. Men det viktiga är att vi äger vår produktion, och vi har inga mellanhänder. Omsättningen ligger kring 40 miljoner.

Idén om att INTE låta mellanhänder tjäna pengar på de produkter vi levererar har varit en stomme i hela uppbyggnaden av vårt bolag. Det som en återförsäljare inte får av oss ska oavkortat kapas på priset.

Denna affärsmetod har hatats av många handlare, som ser sin chans till business gå förlorad då vi kan leverera topprodukter till oslagbart pris. 

Det har även misstolkats som att "man får vad man betalar för" och vi har då förklarat att om man köper en produkt genom en återförsäljare så tar densamme såklart betalt för att förmedla varan. Resultatet blir då samma vara, men högre pris.

När man ställer frågan till tvivlaren om han tror att produkten får en högre kvalitét bara för att en mellanhand lägger på upp till 40% brukar det gå upp ett ljus. Kapa i ledet och få mer för dina pengar.

Vi finns här för er. Nu och i framtiden. Vi är en liten firma med stor kunskap och brett sortiment.


Välkomna hem till oss. 

Mvh Daniel Thorén. Grundare.